Billiga mobilabonnemang 2024

Här hittar du det mest prisvärda och billigaste mobilabonnemanget med surf. Billiga abonnemang till bästa pris är ett bra val för barn, studenter och seniorer. Tänk däremot på att de abonnemang som är billiga alltid har mindre mobilsurf än de som är lite dyrare. Telefonabonnemang med begränsad surf passar därför bäst för dig som inte surfar mycket. Vill du istället ha ett billigt abonnemang med mycket surf ska du gå upp lite i pris.

🏆  Billigaste mobilabonnemanget
BILLIGAST!
Surf / Månad 5 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria i hela EU
Nät Tre
Pris / Månad fr. 19 kr fr. 109 kr
 • 19 kr i 4 mån!
 • Spara surf
 • Utan bindningstid
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 20 kr fr. 110 kr
 • 20 kr i 4 mån!
 • Noll bindningstid
 • Spara surfen
33% RABATT
Surf / Månad 2 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 75 kr fr. 115 kr
 • 33% rabatt i 12 mån!
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
Surf / Månad 3 GB - 24 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telia
Pris / Månad fr. 52,50 kr fr. 105 kr
 • 50% rabatt i 2 mån!
 • Spara oanvänd surf
 • Betalningsanm. OK
 • Utan bindningstid

Alla de billigaste mobilabonnemangen i Sverige

Billigaste mobilabonnemangenOm du ska byta mobiloperatör och letar efter det billigaste mobilabonnemanget, så ska du såklart jämföra de olika operatörerna. Bland alla billiga abonnemang som finns skiljer det sig åt när kommer till pris, täckning och kundtjänst.

Utöver priset, så är det viktigaste att du alltid kan vara uppkopplad och har en stabil mobiltäckning. Det andra som du ska tänka på utöver ett billigt telefonabonnemang är också kundtjänsten och det bemötande de gett.

Tänk därför på att kundrecensioner på webbplatser som Trustpilot oftast är fyllda med missnöjda kunder. De som är nöjda med sina billiga mobilabonnemang skriver med andra ord ingen kommentar.

Vilket mobilabonnemang är billigast?

Topplista med billigaste mobilabonnemang just nu:

 1. Vimla – 20 kr / mån
 2. Hallon – 49 kr / mån
 3. Fello – 52,50 kr / mån
 4. Comviq – 75 kr / mån

Fullständig lista med alla billiga abonnemang med priser

Här är en lista med alla billiga mobilabonnemang med den operatör som har billigast erbjudande högst upp. Du kan jämföra pris, mängden mobildata och vilket nät mobiloperatören använder. Tänk på att priserna är operatörernas ordinarie pris på abonnemangen och inte rabatterade.

Abonnemang Billigast pris hos operatörNät
Fello95 kr / mån (2GB)Telia
Katshing95 kr / mån (2GB)Tele2
Comviq95 kr / mån (3GB)Telenor & Tele2
Hallon99 kr / mån (4GB)Tre
Penny99 kr / mån (3GB)Tele2
Halebop99 kr / mån (2GB)Telia
Vimla100 kr / mån (3GB)Telenor
A3129 kr / mån (3GB)Telenor
Tellus145 kr / mån (5GB)Tele2
Chilimobil149 kr / mån (6GB)Tre
Fibio149 kr / mån (5GB)Telenor
Tre199 kr / mån (5GB)Tre
Tele2219 kr / mån (3GB)Tele2
Telenor219 kr / mån (4GB)Telenor
Telia219 kr / mån (2GB)Telia
Com Hem229 kr / mån (5GB)Tele2

Billigt mobilabonnemang – tips när du ska köpa

Först och främst är det absolut viktigaste priset när du ska köpa ett billigt mobilabonnemang. Däremot ska du alltid jämföra priset mot andra för- och nackdelar. För att du inte ska missa något sådant får du här en komplett lista. Jämför dessa punkter så vet du att du även kan vara nöjd med helheten.

Ett billigt abonnemang kontra surf och samtal

De senaste åren har verkligen varit fördelaktiga för konsumenten. Flertalet mobiloperatörer har nämligen regelrätt priskrig mot varandra för att locka kunder. Därför har du nu även många fler billiga abonnemang att välja bland.

Därmed är det också viktigare att kika på vad just du är i behov av. Till exempel fria samtal eller mycket surf. Billiga abonnemang brukar inte heller innefatta allt, så därav får du göra en avvägning.

Allt fler fria samtal

Trenden i prispressen bland abonnemang lutar dock åt fler mobilabonnemang med fria samtal. Det vill säga att det allt mer är surfen som hamnar i fokus.

Därför är ett tips att ta reda på hur mycket du surfar i månaden. För att därefter välja ett abonnemang till billigt pris där samtalen ingår, men surfmängden är som högst.

Det som du å andra sidan inte bör glömma bort är om du har speciella önskemål. Exempel på sådant är utlandssamtal.

Billigaste mobilabonnemanget för utlandssamtal

Vilket det billigaste mobilabonnemanget för utlandssamtal beror på vilket land du ska ringa till. Priserna varierar hos de olika operatörerna och kan som nämnt skilja sig väldigt mycket mellan varandra.

De operatörer som däremot i snitt har bäst och billigast mobilabonnemang just nu är Vimla och Hallon. Båda mobiloperatörerna har generellt de mest förmånliga priserna när det kommer till att ringa från Sverige till utlandet.

Jämför billiga mobilabonnemang

När du ska jämföra billiga mobilabonnemang får du inte glömma bort erbjudanden. Dessa finns inte tillgängliga hela tiden utan kommer snarare i olika säsonger. Ofta då i början på juni eller december.

Vad du inte ska missa i sammanhanget är att det inte alltid är priset som är nedsatt. Det kan dessutom handla om kraftigt ökad surf över en längre tid. Alternativt ett gratis abonnemang på någon streamingtjänst du ändå hade velat ha.

Billigaste mobilabonnemanget för pensionärer och studenter

Hör du till kategorin pensionär eller student kan du få extra billiga mobilabonnemang. Därför rekommenderar vi att du tar en titt på seniorabonnemang eller abonnemang för studenter.

Då det handlar om en väldigt specifik grupp av kunder så är också kampanjerna riktigt bra. Mobiloperatörerna brukar sänka priserna ytterligare för dessa mobilabonnemang när de kör andra större kampanjer.

Billiga abonnemang med mobil

Du kan absolut få ett billigt abonnemang och även få en mobil på köpet. Det vill säga att du får köpa mobiltelefonen till ett reducerat pris. Tänk dock på två följande punkter när du gör den avvägningen.

Vanliga frågor

» Vilket mobiloperatör har det billigaste mobilabonnemanget?
Det beror på hur mycket surfmängd du behöver, men prismässigt lägst i pris är Vimla, Hallon och Fello.
» Vilka operatörer är bäst för samtal utomlands ?
Hallon och Comviq är två operatörer som är klart billigare än andra när det kommer till att ringa till utlandet från Sverige.
» Finns det särskilt billiga mobilabonnemang för studenter och pensionärer?
Ja, absolut! Ta därför en extra titt under dessa kategorier. Där har vi listat specialerbjudanden som alla andra inte får ta del av.
» Går det att få ett billigt abonnemang med en mobil?
Ja, däremot får du räkna med en längre bindningstid.