Simkort

Här kan du beställa och köpa ett nytt simkort med abonnemang. Det du egentligen letar efter är ett kontantkort, men det gör inget. Vi har ändå valt att lista alla sim-kort här för dig som du kan beställa gratis. Du kan dessutom behålla samma nummer när du skaffar ett nytt simkort. Beställ ditt nya sim-kort online istället för att gå till Pressbyrån.

🏆  Populärast
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 20 kr fr. 110 kr
 • 20 kr per månad (4 mån)
 • Inga bindningstider
 • Spara överbliven surf
 • Upp- eller nedgradera fritt
Surf / Månad 0,5 GB - 100 GB
Samtal / SMS Rörligt - Fria
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 0 kr fr. 45 kr
 • Betalningsanm. OK
 • Ingen bindningstid
 • Upp till 12 GB i EU
 • Utlandsamtal till 41 länder
Surf / Månad 3 GB - 24 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telia
Pris / Månad fr. 52,50 kr fr. 105 kr
 • 50% rabatt i 2 mån!
 • Spara oanvänd surf
 • Betalningsanm. OK
 • Utan bindningstid
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Tre
Pris / Månad fr. 99 kr
 • Fria samtal och sms
 • Betala endast för fast surfmängd
 • Betalningsanm. OK
 • Ingen bindningstid
Surf / Månad 0 GB - 60 GB
Samtal / SMS Rörligt - Fria
Nät Telia
Pris / Månad Rörligt - fastpris fr. 99 kr/mån
 • Ingen bindningstid
 • Betala med Swish
 • Spara oanvänd surf

Beställ ett gratis simkort

Beställ sim kort gratisDu kan beställa ett simkort gratis hos samtliga mobiloperatörer som vi listar här. Först behöver du gå in på webbplatsen för den mobiloperatör du vill köpa sim-kort hos. Sedan gör du enkelt en beställning som i vilken webbutik som helst.

Fördelen med att beställa ditt sim direkt hos operatören är att det är gratis. Går du till exempel till Pressbyrån, så kommer det att kosta dig en liten summa. Simkortet kan du inte heller vara utan. Det vill säga att du kommer behöva ett oavsett om du är ute efter ett kontantkort eller mobilabonnemang.

Nytt sim-kort med surf

Alla simkort idag kommer med surf som standard. Du kan däremot 0,5 GB surf, som passar dig som inte surfar så mycket. Vill du å andra sidan surfa mycket, så erbjuder operatörer upp till 100 GB att surfa för. Du kan också välja mellan rörligt eller fast pris när du väljer ett nytt sim-kort med surf.

När du ska byta simkortet

När det dyker upp frågor om att byta simkort handlar det ofta om två olika saker. Syftar du till ett fysiskt byte av simkort så är det viktiga i sammanhanget dess storlek. Detta då simkorten kommer i olika storlekar som passar olika telefoner.

Storlekarna är dock standardiserade på ett smart sätt. Behöver du helt enkelt ett mindre så kallat micro-SIM så trär du ut den ur det större kortet. Det går också att göra vice versa. Samtliga storlekar får du även med vid köpet vilket är bekvämt.

Syftar du däremot till byte av simkort som vid byte av abonnemang så är det lika lätt. Beställer du det nya abonnemanget online så skickar de helt enkelt ditt kort på posten. Du får det inom ett par dagar. Därefter är det bara att byta ut det mot ditt gamla i mobilen.

Köpa ett andra simkort eller dubbelt simkort

En del mobiloperatörer erbjuder att köpa ett andra simkort. I de flesta fall handlar det alltså om ett datakort för att kunna dela på abonnemanget. Har du ett stort mobilabonnemang med mycket surf kan det vara bekvämt att dela med sig av det med familjemedlemmar.

På så sätt kan man ta allt via ett abonnemang och med en faktura. En del av dessa erbjudanden finns särskilt under mobilabonnemang för familjer. Önskar du hellre dubbelt simkort själv så har du även mobiloperatörer som erbjuder det. Då kan du också använda två enheter samtidigt på samma mobilabonnemang.

Simkort storlekar

Idag finns simkort i tre olika storlekar. Vilket som passar din mobil, surfplatta eller annan enhet beror på modellen på produkten. Den stora fördelen är dock att du inte behöver vara orolig för att köpa simkort i fel storlek.

Du kan nämligen skala på och av dessa. Det vill säga att den minsta varianten kan du klicka in i en större och så vidare. Det bästa är att du alltid får med alla storlekar då allt utanför själva kretsen är ett platshölje. Observera däremot att sim-kortets storlek inte har att göra med om du kan använda det som eSIM eller ej.

Hur ska du sortera ett sim-kort när du fått nytt

En fråga som inte dyker upp allt för ofta i vardagen. Men när det väl är dags står man också där med en osäker känsla och ett gammalt sim-kort i handen. Det hela är däremot väldigt enkelt. Sim-kort innehåller ingen elektronik eller något farligt avfall. Därför ska du också sortera dem som vanligt brännbart hushållsavfall. Med andra ord kan du helt enkelt slänga dem bland dina vanliga sopor.

Simkort till bil, surfplatta och andra funktioner

Är du inte enbart ute efter ett simkort till din mobiltelefon utan något mer. Det kan handla om kompatibilitet med bilen eller surfplattan. Eller också det senaste inom tekniken, nämligen eSIM. I och med detta kan du även använda ditt koppla ditt sim-kort till klockan. För att få en lättare överblick kan du ta en titt i listan nedanför.

Olika simkortÄven för bil, surfplatta mm.Har eSIMNätGår att beställa hem
HalebopJaJaTeliaJa
VimlaJaNejTelenorJa
ComviqJaJaTele2 & TelenorJa
HallonJaNejTreJa

Vanliga frågor

» Var köper jag det billigaste sim-kortet?
Beställer du ett simkort på operatörens webbplats, så är det gratis.
» Vad står SIM för?
Det kommer från engelskan och står för Subscriber Identity Module.
» Får jag simkortet hemskickat med posten?
Ja, om du beställer det online så får du det i brevlådan inom de närmaste dagarna.
» Måste jag alltid ha ett simkort?
Ja det måste du. Oavsett om du vill ha ett kontantkort eller ett abonnemang.