Mobilabonnemang utan surf

Här kan du jämföra alla mobilabonnemang utan surf eller med väldigt lite mobilsurf. Majoriteten av de billigaste telefonabonnemangen vi listar är mobiloperatörer som erbjuder lite surf. Små datamängder på abonnemang gör också att du kommer ner i pris och får en billigare månadskostnad. Det är däremot svårt att hitta ett abonnemang helt utan mobilsurf eller data. Mobilabonnemang utan surf passar dessutom dig som är pensionär och inte har behov av att surfa i mobilen.

🏆  Populärast
BILLIGAST!
Surf / Månad 5 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria i hela EU
Nät Tre
Pris / Månad fr. 19 kr fr. 109 kr
 • 19 kr i 4 mån!
 • Spara surf
 • Utan bindningstid
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 20 kr fr. 110 kr
 • 20 kr i 4 mån!
 • Noll bindningstid
 • Spara surfen
33% RABATT
Surf / Månad 2 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 75 kr fr. 115 kr
 • 33% rabatt i 12 mån!
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
Surf / Månad 3 GB - 24 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telia
Pris / Månad fr. 52,50 kr fr. 105 kr
 • 50% rabatt i 2 mån!
 • Spara oanvänd surf
 • Betalningsanm. OK
 • Utan bindningstid

Mobilabonnemang utan surf eller lite mobilsurf

Mobilabonnemang utan surfOm du letar ett mobilabonnemang utan surf, så finns det idag ingen operatör som erbjuder det. Du kan däremot få ett abonnemang med väldigt lite surf från 2 GB till 5 GB. Anledningen är att du behöver mobilsurf för att kunna uppdatera mjukvaran i din mobil.

Undviker du i sin tur att uppdatera ditt operativsystem kan din mobil få problem med säkerheten. Det är också därför vi rekommenderar att du istället för ett abonnemang utan surf tar ett med mycket lite surf. På så sätt får du det bästa abonnemanget från båda världar.

Mobiloperatörer med väldigt lite surf

Flera operatörer erbjuder billiga abonnemang med lite surf som alternativ till mobilabonnemang helt utan surf. Det finns dessutom inget krav på att du måste använda ditt surfpaket.

Du kan närmare bestämt undvika att surfa med den mobilsurf som följer med abonnemanget. Det kommer alltså inte att kosta dig något mer om du inte använder din surfpott. De mobiloperatörer som har de minsta datapaketen och som också kan ge dig det billigaste abonnemanget är.

Nackdelen med abonnemang utan surf

Det är vanligt att du som letar efter ett telefonabonnemang för pensionärer, inte vill ha någon surf. Nackdelen för det första är säkerheten och att du inte kan uppdatera ditt operativsystem i din mobiltelefon. För det andra kan du inte betala din bussbiljett eller titta till ditt saldo på bankkontot.

Du vill också kunna aktivera funktioner som ”Hitta mina vänner” för att dina närmaste ska kunna hitta dig i nödsituationer. Det är därför du bör välja att alltid ha lite surf istället för ingen surf.

Billigast mobilabonnemang för pensionär utan surf

Som nämnt så rekommenderar vi ändå att du behåller en liten surfmängd. Om inte annat så för nödsituationer. Varför många efterfrågar billigast mobilabonnemang för pensionärer utan surf är ofta en kostnadsfråga. Det är ofta surfen som kostar extra.

Därför rekommenderar vi att titta på andra billiga mobilabonnemang för pensionärer. I denna kategori har du även mängder av rabatter som du som senior kan nyttja. Åldersgränsen är lagd vid 55+ år för att kunna teckna ett av dessa mobilabonnemang.

Billiga mobilabonnemang med minskad surf via erbjudanden

När du är ute efter ett billigt abonnemang med lite surf är det särskilt en sak du ska titta efter. Det är nämligen på särskilda erbjudanden. De dyker ofta upp säsongsvis och ofta med exakt det du söker efter.

Ett tips är att alltid hålla dig aktiv när du tittar efter erbjudanden. Därför är det också viktigt att du inte har bindningstid på ditt mobilabonnemang. Detta är dock lätt att slippa idag då majoriteten av telefonoperatörerna erbjuder detta.

Så aktiverar du surfspärr eller begränsar surfen

Många gånger kan det också vara så att man är ute efter ett telefonabonnemang utan surf åt någon annan. Det kan då handla om till exempel abonnemang åt barnen eller äldre släktingar. Genom att begränsa eller ta bort surfen kan du minska skärmtiden markant.

Men framför allt har du koll på att kostnaderna inte drar iväg. Vill du aktivera en surfspärr eller begränsa surfen för ett abonnemang du äger finns det egentligen två smidiga sätt.

 1. Spärr hos operatören – Du kan kontakta mobiloperatören direkt via telefon eller på nätet. Många har ett alternativ där du som ägare kan strypa mängden surf och även kostnaden för mobilabonnemanget.
 2. Delad surf och kopplade abonnemang – Du kan koppla ihop flera abonnemang med ett gemensamt abonnemang för familjen. Då kan du som ägare också med enkelhet både öka och minska surfmängden till alla som är kopplade. En stor fördel är att du både kan göra det på distans och utan dröjsmål.

Telefonabonnemang med lite surf – men olika hastighet

Ibland är det dock inte mängden surf som är det viktigaste. Utan det gäller också att ha en hastighet som går att surfa på. Som tur är så har majoriteten av telefonabonnemangen idag en hastighet som duger gott. Dessutom kan andra faktorer sega ner din surf. För att vara på den säkra sidan kan du mäta surfhastighet hos Internetstiftelsen. En kostnadsfri tjänst med svar direkt.

Vanliga frågor

» Finns det mobilabonnemang helt utan surf?
Nej, det finns inga abonnemang utan surf, alla abonnemang kommer med lite surf.
» Vilket är det billigaste abonnemanget med lite surf?
De billigaste abonnemangen med lite surf finns hos operatörerna Fello, Halebop, Vimla och Hallon.
» Kan jag välja att inte nyttja surfen?
Ja, men om den ingår i priset så får du ingen rabatt för det.
» Måste jag använda surfen?
Nej, inte i vardagen. Däremot kräver alla moderna mobiler en liten mängd surf för att kunna uppdatera mjukvaran då och då.
» Jag vill inte att mina barn ska surfa i monilen, går det att lösa?
Ja, du kan aktivera en surfspärr. Antingen ta bort surfen helt eller begränsa den.