eSIM

Med introduktionen av 5G är eSIM här för att stanna. Koppla ihop alla dina enheter på ett och samma abonnemang utan själva simkortet. Det vill säga både mobiltelefoner, smartklockor och annat. Här kan du jämföra alla mobilabonnemang som erbjuder eSIM och till de billigaste priserna.

🏆  Populärast
50% RABATT
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 62 kr fr. 125 kr
 • 50% i 3 mån
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
Surf / Månad 2 GB - 60 GB
Samtal / SMS Fria (undantag abonnemang Mini)
Nät Telia
Pris / Månad fr. 109 kr
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
Surf / Månad 3 GB - Obegränsat
Samtal / SMS Fria
Nät Tele2
Pris / Månad fr. 199 kr
 • Surfa i 5G
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
 • Möjlighet till surf i 60 länder
Surf / Månad 5 GB - Obegränsat
Samtal / SMS Fria
Nät Tre
Pris / Månad fr. 199 kr
 • Ingen bindningstid
 • Fri aktiveringasvgift
 • Surfa som hemma i EU
 • eSIM

Hitta ditt bästa och billigaste eSIM

eSIMNär du är ute efter det billigaste abonnemanget med eSIM är det viktigt att du jämför. De olika operatörerna i Sverige kommer nämligen med olika erbjudanden. Därför har vi också skapat en enkel översikt. Så att du kan se vilket telefonabonnemang med eSIM som passar just dig bäst.

Ta steget ut till 5G på riktigt och slipp simkort med ditt mobilabonnemang. Oavsett om du är ute efter att kunna surfa obegränsat eller i riktigt snabba hastigheter. Nu kommer du också kunna göra det väldigt smidigt med den inbyggda funktionaliteten.

Vad är eSIM kort?

Ett eSIM kort är ett elektroniskt simkort. Det vill säga att du slipper själva fysiska kortet. Förkortningen står för embedded-SIM. Själva funktionen är också genial. Den går nämligen att du har ett enda simkort för alla dina enheter.

Du kopplar helt enkelt ihop dem med dina digitala eSIM kort. Med andra ord kan du använda till exempel smartklockor för att ringa utan att ta med dig din mobiltelefon. Dessutom får du en rad andra fördelar såsom följande.

Abonnemang och kontantkort med eSIM – lista för varje operatör

Alla abonnemang är inte kompatibla med eSIM hos alla operatörer. Vi kommer däremot att underlätta i ditt sökande med följande lista. Här kan du se samtliga operatörer listade för att veta om just ditt mobilabonnemang funkar.

Abonnemang eSIMNät
FibioNejTelenor
KatshingNejTele2
ChilimobilNejTre
A3NejTelenor
PennyNejTele2
VimlaNejTelenor
HallonNejTre
Com HemJaTele2
ComviqJaTelenor & Tele2
HalebopJaTelia
Tele2JaTele2
TreJaTre
TelnessNejTelia
KarmaNejTelenor
TelenorJaTelenor
FelloNejTelia

Fördelar med mobilabonnemang med eSIM i Sverige

Förutom de praktiska fördelarna med eSIM i sig så har du fler saker att se fram emot. Särskilt om du befinner dig i Sverige. Vad vi syftar till är Sveriges kraftigt utbyggda kommersiella 5G nät. Med en introduktion i maj och mer än en tripling av kapacitet till juli så fortsätter det bara att växa.

Snart så kommer också vara hela landet täckt. Den stora fördelen är att eSIM i Sverige är kompatibelt med 5G. Du kan med andra ord använda det allra senaste utan problem.

Kommer mitt abonnemang och min mobil att fungera med 5G?

Som nämnt så är eSIM helt kompatibelt med 5G. Om det fungerar just på din telefon beror däremot på om mobilen är kompatibel. Har du någon av de senaste modellerna är det ofta ingen fara. Däremot kan du behöva byta ut tidigare mobiler för att också kunna ta del av kapaciteten fullt ut.

Mobiler som fungerar med embedded-SIM – både Iphone och Android

En återkommande fråga om eSIM handlar om kompatibilitet med Iphone och Android. Det enkla svaret är ja, det funkar på både Iphone och Android. Däremot kanske inte med de äldre modellerna. När det kommer till Iphone så fungerar alla modeller efter generationen som kom med Iphone XS, XS Max och XR. De ska också stödja minst iOS 12.1.

Tänk däremot på att du måste tillfälligt avaktivera ena telefonlinjen på Iphone 12 om du vill nyttja 5G. För att använda eSIM på android ska du ha följande modeller eller senare från de olika tillverkarna. Se hela listan nedanför.

AppleSamsungGoogleHuawei
Iphone XSGalaxy FoldPixel 3P40
Iphone XS MaxGalaxy Note 20Pixel 3 XLP40 Pro
Iphone XRGalaxy Note 20 UltraPixel 3a
Iphone 11Galaxy S20Pixel 3a XL
Iphone 11 ProGalaxy S20+Pixel 4
Iphone 11 Pro MaxGalaxy S20 UltraPixel 4 XL
Iphone SE (2a generationen)Galaxy Z FlipPixel 4a
Iphone 12Galaxy Z Fold 2Pixel 5
Iphone 12 Mini
Iphone 12 Pro
Iphone 12 Pro Max

I kombination med Apple Watch eller Samsung Galaxy watch

Det du behöver är ett tilläggsabonnemang för klockan. Det beställer du även enkelt via samma operatör som du redan har. Dessutom är det ofta ingen större kostnad utan brukar landa på ca 50 kr.

Dock så måste du se över vilken modell det är på smartklockan. För Apple så funkar det med Apple Watch Series 3 eller senare modeller. Har du istället en Samsung så fungerar Samsung Galaxy Watch eller senare.

 

Hjälp med att få igång eSIM – Iphone, Samsung, Google och Huawei

Hur du aktiverar ditt eSIM beror på vilken mobiltelefon du har. Framfört allt vilken tillverkare det handlar om. För att du ska komma igång så fort som möjligt hittar du följande guider nedanför. Välj guide efter din mobil och följ därefter stegen. I guiderna hittar du också anvisningarna till din smartklocka.

Vanliga frågor

» Fungerar eSIM till alla abonnemang?
Nej, däremot har vi listat samtliga abonnemang som erbjuder eSIM.
» Kan jag använda eSIM på min mobil?
Det beror på. Vi har även listat alla mobiler som är kompatibla med eSIM.
» Kan jag använda eSIM till andra enheter, till exempel klockor?
Ja absolut! Då slipper du också ha med dig mobilen när du till exempel ska ut och springa. Du kan istället ringa från klockan om modellen har den funktionen.
» Kan jag koppla olika abonnemang till en och samma mobiltelefon med eSIM?
Ja, det är ytterligare en fördel. Du kan till exempel ha både ditt vanliga mobilabonnemang och företagsabonnemanget via samma mobil.