Kontantkort

Här hittar du det billigaste och bästa kontantkortet med surf 2020. Beställ ett startpaket med gratis kontantkort och bra surf eller obegränsad data. Vi listar surfkort utan tidsbegränsning med fri surf som passar både barn, student och vuxen. Du hittar även kort med fria samtal, vilket är de billigaste kontantkorten att du kan ringa med.

Surf / Månad
4 GB - 100 GB
Samtal
Fria
SMS / MMS
Fria
Pris / Månad
fr. 99 kr
 • Fria samtal och sms
 • Betala endast för fast surfmängd
 • Betalningsanm. OK
 • Ingen bindningstid
Surf / Månad
3 GB - 100 GB
Samtal
Fria
SMS / MMS
Fria
Pris / Månad
fr. 25 kr
fr. 100 kr
 • 75% rabatt i 2 månader!
 • Inga bindningstider
 • Spara överbliven surf
 • Upp- eller nedgradera när som helst
Surf / Månad
0 - 60 GB
Samtal
Rörligt - Fria
SMS / MMS
Rörligt - Fria
Pris / Månad
Rörligt - fastpris fr. 99 kr/mån
 • Ingen bindningstid
 • 1 GB gratis vid var fjärde laddning
 • 100 GB extra surf vid laddning av fastpris
 • Spara oanvänd surf
Surf / Månad
5 GB - 60 GB
Samtal
Via surf
SMS / MMS
Via surf
Pris / Månad
fr. 149 kr
 • Ingen bindningstid
 • Dela på surfen med hela familjen
 • Fyll på online
 • Gratis simkort
Surf / Månad
0,5 GB - 40 GB
Samtal
Rörligt - Fria
SMS / MMS
Rörligt - Fria
Pris / Månad
fr. 95 kr
 • Betalningsanm. OK
 • Ingen bindningstid
 • Upp till 12 GB i EU
 • Utlandsamtal till 41 länder
Surf / Månad
1 GB - 50 GB
Samtal
Rörligt - Fria
SMS / MMS
Rörligt - Fria
Pris / Månad
Rörligt - fastpris fr. 49 kr
 • Möjlighet till 0,18 kr/min för utlandsamtal
 • Ingen bindningstid
 • Total frihet
 • Möjlighet till fria samtal
Surf / Månad
0,5 GB - 100 GB
Samtal
0,69 kr/min - Fria
SMS / MMS
0,69 kr/st - Fria
Pris / Månad
Rörligt - fastpris fr. 49 kr
 • Ingen bindningstid
 • Föremånliga priser till utlandet
 • Betalningsanm. OK
 • Surf för samma pris inom EU/EES

Bästa kontantkortet 2020

Bästa kontantkortetNär du väl väljer att byta mobiloperatör ska du alltid jämföra för att hitta det bästa kontantkortet för just dig. Du, precis som andra, har dina behov när det kommer till mängden mobilsurf och samtalstid. Det betyder också att du kommer behöva ett kontantkort som passar din 2020 vardag.

Startpaket med eller utan surf

Om du nu väljer ett helt nytt startpaket ska du därför tänka om du till exempel vill ha ett med fast pris eller inte. Du ska även tänka till om du vill surfa med det eller om kortet ska vara utan surf. Pensionärer väljer oftast ett kontantkort utan surf, för att endast kunna ringa samtal vid behov. I jämförelse till dig som är förälder och ska köpa ett kontantkort till barn, så kanske priset och kontrollen över mobilanvändandet spelar en viktig roll.

Kontantkort med bäst täckning

Kontantkortet som har bäst täckning beror på vilket nät de använder sig av. Mobiloperatörerna delar inte alla nät har lite olika nät de använder sig av. Du måste därför välja ett kontantkort med nät som du upplever fungerar bäst för dig. Om du inte är nöjd, så ska du alltid byta operatör och välja ett annat. Det är också med den anledningen ett kontantkort ger dig friheten att surfa och ringa utan bindningstid.

Att tänka på när du vill ha billiga kontantkort

När du är ute efter ett billigt kontantkort finns det några saker att tänka på. För det första finns det kontantkort till fastpris och de med rörligt pris. De billiga kontantkorten går ofta över till ett rörligt pris efter 50 eller 100 samtal. Stannar du under den nivån så har du däremot samma billiga fastpris. Väljer du ett med helt rörligt pris så beror din månadskostnad helt och hållet på hur mycket du ringer. Det vill säga att du kan få ett ännu billigare kontantkort i slutändan än vad du skulle få med ett fastpris.

Kontantkort för barn

Ett smidigt alternativ kan vara att skaffa kontantkort för barn. På så sätt har du stenkoll på månadskostnaderna. Dessutom väljer du själv hur mycket du vill ladda på. Tänk dock på att även samtal och surf kan vara begränsat. I en del fall så kan du idag få ett billigt abonnemang för ett bättre pris. Du behöver i de fallen inte heller vara orolig för bindningstid. Du slipper det hos många operatörer om du inte köper till en av de senaste mobiltelefonerna. Detta kan alltså absolut vara ett bättre alternativ att överväga.

Använd kontantkort med surf som mobilt bredband

När du skaffar ett kontantkort med surf kan du också använda det som mobilt bredband. Du slipper alltså att köpa mobilt bredband separat. Däremot kommer surfen dras från din mobilsurf. Därför är det bra om du har gott med surf om du ska dela det som mobilt bredband. Det du helt enkelt behöver göra är följande.

Köpa kontantkort online

Idag behöver du absolut inte gå till en butik för att köpa kontantkort. Du kan med lätthet genomföra ett köp online. Då får du simkortet på posten. Dessutom helt kostnadsfritt. När du väl fått simkortet i handen är det bara att aktivera det och börja använda ditt kontantkort. Har du inte valt att ladda det kan du även göra det online eller direkt i mobilen.

Mobil på köpet

Är du ute efter att få en billig mobiltelefon på köpet så bör du titta bland abonnemang. Det erbjudandet dyker nämligen upp väldigt sällan bland kontantkorten. De flesta abonnemang däremot har alltid rabatterade priser på mobiltelefoner. Jämför däremot operatörerna mot varandra. Detta då det brukar vara olika modeller som det är extra billigt pris på vid ett givet tillfälle.

Titta efter erbjudanden och rabatter

Glöm absolut inte att titta efter erbjudanden och rabatter när du ska köpa kontantkort. Många av dessa erbjudanden håller lika hög nivå som dagens mobilabonnemang. Som ett exempel så får du hela 100 GB extra surf om du laddar fastpris hos Halebop. Genom att hålla ett öga öppet för dessa erbjudanden så hittar du inte bara billigare priser och mer surf. En del operatörer har även börjat erbjuda andra prylar, till exempel hörlurar.

Extra billiga utlandssamtal

Är du ute efter extra billiga utlandssamtal är det inget problem. Det är inte längre bara abonnemang som erbjuder detta. Tänk däremot på att det finns två kategorier billiga priser på samtal utomlands. Det första alternativet är fasta paket. Det vill säga att du får ett billigt pris till ett fast område för ordinarie pris. Det brukar i sådana fall handla om EU/EES och populära semesterorter. Är du däremot ute efter att ringa till vänner eller familj någon annanstans rekommenderar vi alternativ två. Det andra alternativet handlar om att köpa till ett utlandspaket. Då får du billiga samtal till den region du valt. Till exempel Mellanöstern, Nordafrika eller Polen.

Vanliga frågor

» Vilket kontantkort är bäst?
Beror på dina behov och vilket mobilnät du vill ringa med. Tänk på om det ska vara ett kontantkort med surf, utan surf, billigt, till ditt barn eller till att ringa utomlands.
» Är det bästa kontantkortet också det billigaste?
Behöver inte alltid vara så. Fördelen med kontantkort är däremot att du inte har någon bindningstid. Det innebär att du alltid kan välja att byta om du är missnöjd.
» Ska man ta ett mobilabonnemang istället?
Ja, du kan välja ett abonnemang istället. Välj då ett utan bindningstid, så att du kan byta när du vill.
» Finns det kontantkort med mycket surf?
Ja, idag finns det kontantkort med lika mycket surf som många abonnemang.