Mobilabonnemang utan bindningstid

Här kan du välja mellan mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid. Flera av aktörerna har dessutom ingen uppsägningstid på sitt abonnemang. Om du har tecknat avtal efter 1 maj 2014 får inte uppsägningstiden var längre än 1 månad. När du väljer ett abonnemang utan bindningstid ska du också alltid jämföra pris, surfmängd och täckning.

🏆  Populärast
BILLIGAST!
Surf / Månad 5 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria i hela EU
Nät Tre
Pris / Månad fr. 19 kr fr. 109 kr
 • 19 kr i 4 mån!
 • Spara surf
 • Utan bindningstid
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 20 kr fr. 110 kr
 • 20 kr i 4 mån!
 • Noll bindningstid
 • Spara surfen
33% RABATT
Surf / Månad 2 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 75 kr fr. 115 kr
 • 33% rabatt i 12 mån!
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
Surf / Månad 3 GB - 24 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telia
Pris / Månad fr. 52,50 kr fr. 105 kr
 • 50% rabatt i 2 mån!
 • Spara oanvänd surf
 • Betalningsanm. OK
 • Utan bindningstid
Surf / Månad 2 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria (undantag abonnemang Mini)
Nät Telia
Pris / Månad fr. 129 kr
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM

Fördelar med mobilabonnemang utan bindningstid

Mobilabonnemang utan bindningstidDen väldigt uppenbara första fördelen är naturligtvis att du slipper just binda upp dig på ditt abonnemang. Det innebär alltså att du med ett mobilabonnemang utan bindningstid kan känna dig fri att byta abonnemang. På så sätt kan du även alltid byta till det bästa abonnemanget när det väl dyker upp.

För att göra det kontaktar du operatören och säger helt enkelt att du vill avsluta avtalet. Oavsett om du vill byta till en annan mobiloperatör eller uppgradera alternativt nedgradera inom samma. Det förekommer oftare än man kan tro. Dessutom är det ett väldigt skönt alternativ för dig som kund när du väl känner för det.

Alla mobilabonnemang utan bindningstid – lista över samtliga operatörer

MobiloperatörUtan bindningstidNät
VimlaJaTelenor
TelenorJaTelenor
FelloJaTelia
HallonJaTre
FibioJaTelenor
ChilimobilJaTre
My BeatJaTelenor
A3JaTelenor
ComviqJaTelenor & Tele2
TellusJaTele2
TreJaTre
HalebopJaTelia
KatshingJaTele2
PennyJaTele2
Tele2JaTele2

Använd erbjudanden på abonnemang när du slipper bindningstiden

En vanligt förekommande orsak för byten är att det dyker upp ett erbjudande på ett abonnemang. Erbjudandet är alltså bättre än det du har. Men det kan också bero på att du räknat lite fel. Du kanske tagit ett för dyrt abonnemang för en surfmängd du inte ens nyttjar. I sådana lägen är det väldigt smidigt att slippa vänta ut bindningstiden som kan vara på flera år.

Nackdelar om du väljer abonnemang utan bindningstid

Emellertid har du en del operatörer som ger dig en billigare månadskostnad om du frivilligt går med på en bindningstid. Dessa sträcker sig vanligtvis från 12 månader till 24 månader. Det finns även mobiloperatörer som lockar med andra erbjudanden om du binder upp dig. Sådant kan till exempel vara tillgång till streaming-tjänster av olika slag.

Den största skillnaden är dock att du med ett mobilabonnemang utan bindningstid inte alltid får med dig en mobil. Detta är inget som helst bekymmer för dig som redan har en telefon du är nöjd med. Men är du dessutom ute efter en ny mobiltelefon kan det vara värt att kolla på alternativ med bundet abonnemang. Detta främst för att få ner månadskostnaden på avbetalningen.

Snabba abonnemang utan uppsägningstid

En stor fördel är att många abonnemang idag saknar uppsägningstid. Det vill säga att du i praktiken kan säga upp telefonabonnemanget på dagen. Vissa operatörer däremot tillämpar ändå några dagar eller veckor. Men det hör till ovanligheterna och i sådana fall är de tydliga med detta. På det stora hela påverkar det å andra sidan inte bindningstiden. De kan alltså inte ha en uppsägningstid som sträcker sig längre och låsa upp dig på det viset.

Väljer du till mobiltelefon gäller andra villkor

De flesta mobiloperatörerna idag erbjuder även billigare mobiler om du tecknar ett abonnemang. Tänk dock på att ett abonnemang utan bindningstid inte alltid gäller tillsammans med en mobil.

Det vill säga att du i och med mobilköpet binder dig för en viss tid. Du har däremot alltid möjligheten att säga upp det i förtid. Men då bli du i sin tur skyldig att betala mellanskillnaden. Titta därför alltid efter följande:

Ingen bindningstid eller ingen uppsägningstid – konkreta skillnader

Som det låter så handlar ingen bindningstid om hur länge du är uppbunden till telefonabonnemanget. I det fallet ingen tid alls. Medan uppsägningstiden istället innebär hur långt i förväg du måste säga upp mobilabonnemanget oavsett bindningstid. Men den kan maximalt vara 1 månad. Dessa kan också skilja sig åt, så det är värt att ha koll på.

Däremot är det absolut mest förekommande bland abonnemang utan bindningstid att du har en månads uppsägningstid. I praktiken innebär det ingen extra kostnad då du ändå betalar månadsvis. Förutsatt att du säger upp den i rimlig tid. Därefter tickar abonnemanget i en månad innan det bli obrukbart.

Vanliga frågor

» Hur länge brukar en bindningstid sträcka sig?
Det ser olika ut för olika operatörer. Men i regel brukar spannet ligga på mellan 12 till 24 månader.
» Kan uppsägningstiden vara längre än själva bindningstiden?
Nej. Sedan 2014 får inte uppsägningstiden vara längre än 1 månad. Detta gäller alla mobiloperatörer.
» Finns det mobilabonnemang utan bindningstid men med fri surf?
Givetvis. Du har många bra val att välja bland där. Både med obegränsad surf och stora surfpotter.
» Gäller samma villkor för bindningstiden om jag köper till en mobil?
Nej, ofta förbinder du dig en viss tid om du väljer till en mobil.