Bästa mobilabonnemanget

Här listar vi alla de bästa mobilabonnemangen 2021 utifrån kriterierna pris, surfmängd, täckning och kundservice. För att hitta abonnemanget som är mest fördelaktigt för dig, så måste du för det första få mycket surf till ett billigt pris. En annan viktig faktor är också att operatören har en utmärkt support när du väl behöver hjälp. Flera av de abonnemang som är bäst erbjuder även dig fri surf i många länder utanför Sverige.

🏆  Populärast
30 GB EXTRA
Surf / Månad 3 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 50 kr fr. 100 kr
 • 50 kr i 4 mån!
 • Noll bindningstid
 • Spara surfen
30 GB EXTRA
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria i hela EU
Nät Tre
Pris / Månad fr. 49 kr fr. 99 kr
 • 50% rabatt i 3 mån!
 • Spara oanvänd surf
 • Utan bindningstid
50 GB EXTRA
Surf / Månad 2 GB - 22 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telia
Pris / Månad fr. 47,50 kr fr. 95 kr
 • 50% rabatt i 2 mån!
 • Spara oanvänd surf
 • Betalningsanm. OK
 • Utan bindningstid
50% RABATT
Surf / Månad 5 GB - Obegränsat
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 75 kr fr. 149 kr
 • Prisgaranti - matchar erbjudande!
 • Viaplay gratis i 2 mån
 • 50% rabatt i 5 mån
100 GB EXTRA
Surf / Månad 3 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria (från 8 GB)
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 95 kr
 • 100 GB extra surf!
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM
Surf / Månad 2 GB - 60 GB
Samtal / SMS Fria (undantag abonnemang Mini)
Nät Telia
Pris / Månad fr. 99 kr
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid
 • eSIM

Bästa mobilabonnemanget 2021

Bästa mobilabonnemanget Vilket det bästa mobilabonnemanget är beror på vad du är ute efter för abonnemang 2021. Om du har en familj, så är det viktigt att du väljer ett familjeabonnemang som är gynnsam för hela familjen.

Samma sak gäller i övrigt om du är student, pensionär eller bara ute efter ett billigt abonnemang. Med andra ord kan du få ett väldigt bra och nischat abonnemang beroende på vem du är. Det som däremot är gemensamt för alla abonnemang är att du kan välja bort bindningstiden.

Bästa mobilabonnemang täckning – lista på alla operatörer

När du är ute efter bästa mobilabonnemang när det kommer till täckning är det inte lika svart på vitt. Det enklaste är dock att helt enkelt jämföra täckningskartor som innefattar hela Sverige. Därför presenterar vi en komplett lista på alla operatörer med bäst täckning för mobilabonnemang.

Bäst abonnemangNätTäckning i Sverige5G
VimlaTelenor99,9%Ja
TelenorTelenor99,9%Ja
FelloTelia99%Ja
HallonTre98,9%Ja
FibioTelenor98,9%Ja
ChilimobilTre98,9%Ja
KarmaTelenor98,9%Ja
A3Telenor98,9%Ja
ComviqTelenor & Tele298,9%Ja
TreTre98,9%Ja
HalebopTelia90%Ja
KatshingTele290%Ja
PennyTele290%Ja
Tele2Tele290%Ja

Byt till en bättre mobiloperatör

När du väl väljer att byta mobiloperatör för att hitta det bästa, så måste mobilabonnemanget uppfylla fyra viktiga kriterier. Utan att leverera mycket bra på samtliga punkter kan operatören omöjligt vara bäst.

Om ditt abonnemang uppfyller samtliga krav, så kan det vara så att mobilabonnemanget är bland det mest fenomenala som finns. Nackdelen är bara att det inte alltid är så enkelt att hitta rätt. Anledningen är att många aktörer oftast faller på någon av punkterna.

Ett lågt pris till exempel gör att du får för lite surf data och absolut inte fri surf. Bra täckning beror helt på vilken del av Sverige som du bor i. Kundservicen går dessutom inte att lita på i alla lägen.

Mobilabonnemang med utlandssamtal

Ringer du ofta till utlandet eller själv befinner dig utomlands, så finns det också särskilda abonnemang för dig. Vissa mobiloperatörer har nämligen nischat sig lite extra mot utlandet. Utbudet kan dock se olika ut. En del operatörer satsar på billiga utlandssamtal medan andra istället satsar på surf utomlands.

Tänk ävenså på att listorna på länderna skiljer sig åt. Gå därför igenom listan och säkerställ dig om att just de länder du är intresserad av finns med. En del sådana erbjudanden är mer riktade mot semesterorter medan andra mot specifika regioner eller länder. Till exempel extra billiga samtal till Mellanöstern eller Polen.

Bäst mobilabonnemang med eller utan erbjudanden

När du är ute efter bäst mobilabonnemang ska du absolut inte glömma bort eventuella erbjudanden. Mobiloperatörerna pressar inte längre enbart priserna mot varandra. Utan de försöker även att locka med bättre och bättre erbjudanden. Det vanligaste är sänkt pris eller kraftigt ökad surf.

Det som däremot blivit allt mer vanligt är att man slänger in externa erbjudanden. Det vill säga att du till exempel med köpet får en gratisperiod på en streaming-tjänst. Men det kan likaså vara så pass konkret att du får med lotter, hörlurar eller andra tekniska prylar vid köpet. Bäst mobilabonnemang beror därför på vad du är ute efter, så glöm inte att väga in eventuella erbjudanden.

Bästa abonnemanget att dela på – för barn, familj och vänner

Det bästa abonnemanget är ofta ett mobilabonnemang som du kan dela med andra. Det blir särskilt påtagligt om har egna barn i mobil-ålder eller letar efter abonnemang till familjen. Ett delat mobilabonnemang kommer även med många fördelar. Det största är självklart att du får ett betydligt billigare pris. Särskilt om ni är fler som delar på det.

Det som många å andra sidan missar är att du kan dela på abonnemanget med dina vänner. En del mobiloperatörer kräver nämligen inte att ni är folkbokförda på samma adress. De är också öppna med att ni kan vara ett kompisgäng som delar på ett abonnemang.

Vanliga frågor

» Vilket mobilabonnemang är bäst 2021 sett till billigt pris?
Det pågår ett priskrig mellan mobiloperatörerna. Men de som ofta kommer med de lägsta priserna är lågprisoperatörerna Hallon, Penny och Vimla.
» Kan jag få mycket surf till ett billigt pris?
Ja, ett tips är att titta på särskilda erbjudanden. Det förekommer att operatörerna dubblar eller tripplar surfen.
» Vilket är det bästa mobilabonnemanget 2021 för utlandssamtal?
Här finns det 2 kategorier och beror lite på vad du är ute efter. Antingen bra abonnemang med många semesterländer och EU/EES. Eller också abonnemang med nedsatt pris till särskilda områden som Mellanöstern och Nordafrika.
» Slipper jag bindningstid med de bästa abonnemangen?
Ja, samtliga abonnemang i kategorin kan du välja utan bindningstid. Förutsatt att du inte köper till en mobil.