Familjeabonnemang

Här hittar du alla bästa och billigaste familjeabonnemang för er med 2, 3 eller 4 mobiler. Jämför mobilabonnemang för din familj med obegränsad surf eller utan. Det populäraste familjeabonnemanget finns hos Telenor Familj där du också kan fördela surf mellan familjemedlemmarna. Andra mobiloperatörer som Vimla, Hallon och Fello erbjuder däremot billiga mobilabonnemang för hela familjen.

Populärast
75% i 2 mån
Surf / Månad 3 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 25 kr fr. 100 kr
 • 75% rabatt i 2 månader!
 • Noll bindningstid
 • Spara surfen
10 GB EXTRA
Surf / Månad 4 GB - 100 GB
Samtal / SMS Fria i hela EU
Nät Tre
Pris / Månad fr. 49 kr fr. 99 kr
 • 50% rabatt i 3 mån
 • Spara oanvänd surf
 • Utan bindningstid
50% i 3 mån
Surf / Månad 3 GB - 40 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Tele2
Pris / Månad fr. 49 kr fr. 99 kr
 • Utan bindningstid
 • Spara surfen
 • 50% rabatt i 3 mån (8 mån för studenter!)
Surf / Månad Fri surf
Samtal / SMS Fria
Nät Tele2
Pris / Månad fr. 95 kr
 • Fri surf på alla abonnemang
 • Lojalitetsprogram
Surf / Månad 12 GB - Obegränsat
Samtal / SMS Fria
Nät Tele2
Pris / Månad fr. 478 kr
 • Lägg till valfria användare
 • Ej delad surfpott, alla får lika mycket
 • Föräldrakollen kostnadsfritt
 • Ingen bindningstid
Surf / Månad 5 GB - Obegränsat
Samtal / SMS Fria
Nät Tre
Pris / Månad fr. 298 kr
 • Anslut extra person för 99 kr/mån
 • Behöver inte enbart innefatta familj
 • Utan bindingstid
Surf / Månad 3 GB - 50 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor & Tele2
Pris / Månad fr. 290 kr
 • Alla har egen surfpott
 • 100 GB extra i 3 mån
 • Inga bindningstider
 • Mycket surf utomlands
Surf / Månad 4 GB - Obegränsat
Samtal / SMS Fria
Nät Telenor
Pris / Månad fr. 219 kr
 • Samla familjen
 • Ingen bindningstid
 • Surfa som hemma i 41 länder
Surf / Månad 2 GB - 44 GB
Samtal / SMS Fria
Nät Telia
Pris / Månad fr. 95 kr
 • Spara oanvänd surf
 • Betalningsanm. OK
 • Utan bindningstid

Bäst familjeabonnemang med delad surf

FamiljeabonnemangEtt familjeabonnemang är det bästa alternativet om ni vill dela surf mellan 2, 3 eller 4 st mobiler i familjen. Det betyder att du istället för att köpa separata mobilabonnemang till alla byter till ett abonnemang för hela familjen. Fördelen är att du kan se hur mycket surf som varje medlem i familjen använder. Utöver det kan du även fördela surfen hur du vill.

Mobiloperatörer kallar det dessutom för “föräldrakollen”. Det är ett bra alternativ för dig som gärna vill ha koll på hur mycket de yngsta familjemedlemmarna surfar. Majoriteten av dagens abonnemang kommer dessutom utan bindningstid. Även om ni är flera som delar på det.

Billigaste mobilabonnemanget för familjen

Du kommer automatiskt få ett billigare mobilabonnemang när du väljer att beställa ett familjeabonnemang. Är ni en stor familj, så får du ett lägre pris genom att lägga till medlemmar. Flera mobiloperatörer jobbar också med erbjudanden.

Det innebär att du får lägga till utomstående personer till ditt abonnemang även om de inte är familj. Du kan alltså även inkludera mor- och farföräldrar samt vänner i ditt mobilabonnemang. Billigaste familjeabonnemanget får du ju fler användare ni samlar under huvudabonnemanget.

Hur många medlemmar får man ha i sitt familjeabonnemang?

Antal användare som du får lägga till i ditt familjeabonnemang beror helt på vilken operatör som du väljer. Antalet medlemmar skiljer sig mellan de olika mobiloperatörerna och det gör också priset. Vårt tips är däremot att inte bara titta på billigaste pris.

Utan även så att ni får tillräckligt med data och en bra täckning på abonnemanget. Vi listar här antalet användare som du totalt kan ha i ditt familjeabonnemang, beroende på mobiloperatör.

Andra operatörer som vi inte listar här ovan erbjuder dig billiga abonnemang som också passar för hela familjen. Du kommer å andra sidan inte kunna “samla familjen” eller få “föräldrakoll” och fördela surfen. Men du kommer garanterat få ner priset på respektive mobilabonnemang oavsett vilken väg du väljer att gå. Det viktiga är att jämföra och byta till ett billigare.

Skillnaden mellan de olika mobilabonnemangen

Majoriteten av abonnemangen tillåter dig att lägga till syskon, föräldrar, vänner, grannar eller kollegor. Operatörerna tillåter dig att räkna in dem som familjemedlemmar även om de inte bor på samma adress som du. Den stora skillnaden mellan de olika familjeabonnemangen är däremot fördelningen av data.

Det innebär att hos mobiloperatörer som till exempel Tele2 får alla medlemmar lika mycket surf. Andra abonnemang som Telenor, Telia och Tre ger dig möjlighet att fördela surfen som ingår i huvudabonnemanget.

Familjeabonnemang eller separata billiga abonnemang

När du ska välja det billigaste och bästa familjeabonnemanget, så kan det också vara bra att titta på alternativa mobiloperatörer. Till dessa mindre operatörer räknar vi bland annat Fello, Comviq, Penny, Vimla och Halebop. Anledningen till det är att de erbjuder väldigt låga priser på sina mobilabonnemang. Det betyder att om du inte har behov av att fördela surf eller föräldrakoll.

Därför kan det vara ett mycket bra alternativ. Tänk på att samtliga små mobiloperatörer använder sig av samma mobilnät som de större operatörerna. Med andra ord betalar du mindre, medan du surfar i samma mobilnät som många av de bästa familjeabonnemangen idag.

Glöm inte erbjudanden på familjeabonnemang till din mobil

Likt många andra abonnemang så har du även erbjudanden till familjen. Missa därför inte perioderna då detta är mest återkommande. Ibland använder sig mobiloperatörerna av spontana kampanjer. Men de två mest frekventa perioderna för erbjudanden på familjeabonnemang till mobil är sommar och jul.

Har du tid att vänta kan det vara värt det. Särskilt då du antingen kan få med dig ett väldigt billigt familjeabonnemang eller någon annan bonus. Det brukar i sådana fall vara gratis prenumeration på någon streaming-tjänst. Eller också konkreta prylar som till exempel hörlurar.

Föräldrakoll och andra smarta funktioner

Föräldrakoll är ett riktigt bra verktyg för dig som är förälder. Det kommer dock i olika utformningar beroende på operatör. Men de två mest förekommande funktionerna i föräldrakollen är följande.

Vanliga frågor

» Hur många familjemedlemmar kan jag rymma i ett familjeabonnemang?
Tele2 10 st, Telenor 8 st, Tre 6 st och Telia 5 st.
» Är det bättre att välja ett vanligt abonnemang före ett gemensamt för familjen?
Om ni är väldigt många familjemedlemmar kan det vara värt ett familjeabonnemang hos någon av de större operatörerna. Är ni 3 eller 4 st, så kan mindre operatörer som Vimla eller Hallon vara mer kostnadseffektivt.
» Vilket är det billigaste mobilbonnemanget för en familj?
Är ni 2-4 st i familjen, välj separata abonnemang till varje person hos till exempel Vimla. Dessutom får du rabatt när du värvar fler medlemmar till Vimla. Är ni över 5 st titta på operatörer som Tre eller Tele2, då är det möjligt att komma ner i pris och få ett billigare familjeabonnemang.
» Delar hela familjen på surfpotten?
Det beror på vilket familjeabonnemang ni väljer. Antingen får ni varsin stor pott eller en ännu större gemensam pott med föräldrakoll.