Skydda din nya mobil

Skydda din nya mobil.
Av Johan Persson

Då och då är det dags att uppgradera mobilen av olika anledningar. Kanske börjar din gamla mobil bli för gammal och har inte de funktioner du önskar. Eller så har den helt enkelt gått sönder. Dagens mobiler är ganska kostsamma och därför bör du göra ett genomtänkt beslut när du köper en ny. Men kanske ännu viktigare är att du faktiskt ser till att skydda din nya mobil ordentligt.

Viktigt med skärmskydd

Något av det allra viktigaste att köpa till mobilen innan du börjar använda den är ett skärmskydd. Olyckan är lätt framme och det som oftast går sönder på telefonen är just skärmen. Det räcker med att den landar på ett olyckligt sätt om du tappar den och sedan är hela skärmen spräckt. Du kan kolla in här för att hitta skärmskydd till riktigt bra priser. Oavsett vilken mobil du har, är skärmskydd så gott som ett måste.

Personifiera mobilen med ett skal

Ett annat tillbehör du bör köpa så snart som möjligt är ett mobilskal. Du kommer att hitta ett mycket stort utbud av olika modeller och stilar av skal. Gemensamt för dem alla är att även de skyddar din mobil mot stötar och fall.

Men däremot finns det en uppsjö av modeller som gör dem personliga och även praktiska. Du kan välja mellan mobilfodral som du kan ha dina olika kort i, eller enklare skal med olika färger eller mönster. Ett mobilskal är också ett bra sätt att göra den mer personlig.

Att tänka på när du köper ny mobil

Eftersom mobiltelefoner idag är så pass dyra är det viktigt att du tänker efter innan du slår till. Behöver du verkligen ha den senaste iPhone-modellen eller går det kanske bra med en lite äldre? Idag finns det till och med en bra och trygg marknad för begagnade mobiler som är mycket prisvärda.

Något du också behöver fundera över är om du ska köpa din mobil kontant eller på avbetalning. Det bästa är förstås att betala den kontant, men då det inte alltid är möjligt är det bra att avbetalningar och bindande abonnemang med mobil finns.

En del mobiloperatörer kan ha riktigt bra erbjudanden ibland. Så var inte rädd för att titta runt och jämföra, eller till och med byta operatör om det skulle innebära att du fick ett bättre pris. Idag går det så gott som alltid att behålla ditt nummer även om du byter operatör.